Radno vreme

Ponedeljak 07:00 - 19:00
Utorak 07:00 - 19:00
Sreda 07:00 - 19:00
Četvrtak 07:00 - 19:00
Petak 07:00 - 19:00
Subota 07:00 - 15:00
Nedelja 07:00 - 12:00

ZATVORENO

Svetosavska 7 | Novi Banovci 0631147070

Velike šare ne idu u male sobe

Kada birate tapete, morate da obratite pažnju i na boju, veličinu šare, osvetljenost prostorije... Jer, bez obzira na to koliko je neka tapeta lepa naoko u katalogu, treba uvek zamisliti kako će izgledati na predviđenom zidu u sobi.

Ne zaboravite da boje pre svega utiču na raspoloženje u kući i da je to mnogo važnije od toga koja je u trendu ove sezone. Crvena boja se tako savetuje za kuhinje ili dnevne boravke, jer ako je duže gledate puls raste, stimuliše energiju i razdraganost. Trebalo bi je zato izbegavati u spavaćim sobama.

Ako želite da osvežite kupatilo ili spavaću sobu, svetlo plave nijanse su savršene za to. Plava je umirujuća boja. Poznato je da pomaze kod nesanice, savrsena je za tople letnje dane i noći jer prostorija ofarbana u svetloplavu boju deluje razhlađujuće.

Zelena budi u nama mir i spokoj. Deluje osvežavajuće i preporučuje se u skoro svim prostorijama u domu.

Braon na vašim zidovima izazvaće osećaj ušuškanosti i sigurnosti. Ipak, sa njom bi trebalo biti oprezan u prostorijama sa nedovoljno prirodnog svetla.

Slična je situacija i sa ljubičastom, koja doduše sobi može da pruži osećaj glamura. Ipak, i ljubičastu bi trebalo izbegavati u spavaćoj sobi, jer budi kreativni deo mozga, što baš i nije poželjno ako želite da se odmorite.

Narandžasta je idealna za kuhinje i trpezarije, stimuliše apetit, ali je zato izbegavajte u prostorijama u kojima vežbate.

Bela daje širinu prostoru, vizuelno proširuje sobu i sve deluje čisto i sveže. Ako je odaberete, napravite malo kontrasta sa ramovima za slike različitih boja.

Crne tapete su elegantne, ali samo u doziranim količinama. S druge strane, žuta daje vedrinu i radost, ali preporučuje se da se koristi pažljivo, prejake nijanse žute boje za zidove mogu izazvati agresivna i frustrirajuća osećanja. Nežno žute nijanse asociraju na sunce i sreću i samim tim se preporučuju više nego tamnije.

Siva boja je u trendu, daje dozu prefinjenosti i dobra je podloga za stavljanje akcenta na nameštaj i ukrase. Na primer, crvena sofa odlično ide sa sivim tapetom. Takođe, odličan efekat se postiže kombinovanjem sive sa belom i crnom na primer crni radijatori, beli štokovi vrata ili beli plafon i dobijate poseban efekat.

Još jedan dobar predlog za uvođenje sive u domove su horizontalne ili vertikalne pruge. Predlog je da uzmete tamnu i svetlu sivu da biste stvorili luksuznu dinamiku.
tepete v1
Tonovi zemlje unose u dom izvesnu dozu glamura i elegancije. Nijanse smeđe i zagasito - crvene mogu dati prostoru toplinu, udobnost i veoma prijatan izgled. Citrusno naradžasta je zabavna kada se kombinuje sa belom donosi svežu energiju u kuhinji. Savršeno se uklapa u sobu tinejdžera jer stvara „fanki” efekat.

Samolepljive folije i milar tapete su odličan izbor za male prostorije u koje ne dopire mnogo prirodnog svetla. Da biste ih naneli, zidovi moraju biti u savršenom stanju, jer će u suprotnom zbog svoje sjajne površine istaći svaki nedostatak.

Ako je u pitanju mala prostorija, nikako ne birajte tamne tonove. U suprotnom, soba će izgledati još manje. Bolji izbor su tapete sa svetlim detaljima koje vizuelno „otvaraju“ prostoriju i čine je prijatnijom za boravak.

Ako ste ljubitelj pruga i pritom želite da plafon izgleda viši nego što jeste, onda birajte tapete sa vertikalnim prugama. U suprotnom, izaberite horizontalne pruge i soba će izgledati šire, a plafon će vizuelno biti niži.

Velike šare obično ne pristaju malim sobama, jer u tom slučaju osoba koja u njoj boravi ima utisak da su šare zauzele čitavu prostoriju, da su je „progutale“. Zbog toga ovakvi dezeni izgledaju mnogo bolje u velikim prostorijama kojima daju toplinu.

LAKO SE PERU

Veoma popularne su plastične ili vinil tapete čije su lice i naličje obloženi vinilom. Ove tapete su izuzetno praktične, jer ih bez ikakvih problema možete oprati vlažnim sunđerom i sapunicom.
Izvor: Večernje Novosti
Foto: Tapetino
Farbara R - Color Novi Banovci nudi najrazličitije tapete za zidtapete za kuhinjutapete za kupatilotapete za dečiju sobutapete za dnevnu sobu kao i tapete za nameštaj.