Radno vreme

Ponedeljak 07:00 - 19:00
Utorak 07:00 - 19:00
Sreda 07:00 - 19:00
Četvrtak 07:00 - 19:00
Petak 07:00 - 19:00
Subota 07:00 - 15:00
Nedelja 07:00 - 12:00

OTVORENO

Svetosavska 7 | Novi Banovci 0631147070

Stilski usklađen životni prostor

Bez obzira na to koliko je novaca uloženo u uređenje, možete primetiti da neki domovi zrače stilom i usklađenošću čim uđemo u njih, dok drugi ne ostavljaju dobar utisak, bez obzira na to što je u njima najskuplji nameštaj.

U čemu je razlika?!

Osnova dobrog stila pri uređenju doma su pažljivo odabrane boje, jer ako uskladite boje on će ostavljati utisak puno više stila i profinjenosti bez obzira na cenu nameštaja. Zbog toga kod uređenja zaista je tačna izreka da dobar stil puno više vredi od novca.

1. korak

Ovo je najvažniji korak, jer ako tu ne definišete precizno šta želite, kasnije ćete teško imati usklađen dom. Odlučite se hoćete li prostor uređivati u toplim bojama ili hladnim.

Hladne boje su: boja limete, zelena, tirkizna, plava, ružičasta, ljubičasta, crna i sve nijanse sive, bela

Tople boje: boja vina (bordo), crvena, narandžasta, smeđa, bež, žuta, maslinastozelena, bela

Iako vam se crna i siva mogu učiniti kao neutralne boje, najvažnije je da ne kombinujete nijanse smeđe i crnu ili sivu. Takve kombinacije deluju neugledno, pa će vam stan uvek delovati neurednije nego što jest.

2. korak

Odaberite temeljnu boju uređenja doma. Temeljna boja je obično bela ili crna ako se radi o hladnim bojama, a bež i smeđa ako se radi o toplim tonovima.

3. korak

Obično se podne obloge (parket i laminat) ne usklađuju prema ostatku kuće i možete ih ignorisati, ali ako kupujete tepih on bi trebalo da bude usklađen.

4. korak

Nakon što ste odabrali temeljnu boju, neka te boje budu glavni komadi nameštaja. Sledite pravilo da imate maksimalno tri boje, s tim da krupne komade nameštaja, tepihe i boju zidova birate u neutralnijim bojama, a ukrase i dekorativne predmete u izražajnijim bojama, kako vam dom ne bi delovao ni bezlično, ni previše kričavo.

Vaš prostor za življenje bi trebalo da izgleda skladno i protočno, a boje treba da se nadopunjuju i prelivaju, a ne da odbijaju jedna od druge. Naravno postoje opcije u kojima je moguće efektno kombinovati tople i hladne boje, ali takve kombinacije ostavite profesionalnim dizajnerima koji imaju ipak mnogo bolje oko od prosečne osobe koja samostalno uređuje svoj dom.
Izvor: Nezavisne novine
Foto: Pixabay
Farbara R-Color Novi Banovci Vam sa svojim asortimanom omogućuje da stilski uskladite svoj životni prostor.