Radno vreme

Ponedeljak 07:00 - 19:00
Utorak 07:00 - 19:00
Sreda 07:00 - 19:00
Četvrtak 07:00 - 19:00
Petak 07:00 - 19:00
Subota 07:00 - 15:00
Nedelja 07:00 - 12:00

OTVORENO

Svetosavska 7 | Novi Banovci 0631147070

Ukrasne lajsne od stiropora: Savršena dekoracija za zidove i plafone

Ukrasne stiropor lajsne

Dobro izabrane ukrasne lajsne ili plafonske obloge od stiropora, učiniće bilo koju prostoriju zanimljivom i upečatljivom, bilo da se odlučite za bele lajsne ili one u boji, klasične ili one modernog dizajna.

Ukrasne lajsne osim što se koriste za ukrašavanje enterijera, mogu da posluže i za prikrivanje nekih manjih nesavršenosti na spojevima zidova i plafona.

Lajsne su napravljene od ekstrudiranog polistirena i vrlo se lako i jednostavno postavljaju lepljenjem. Takodje, dekorativne lajsne mogu se bojiti uobičajenim poludisperzijama za zidove, i tako se uklapaju u sve boje enterijera. Ako boje zidova i plafona želimo da osvežimo ili istaknemo, lajsne se oboje u drugačiju boju i onda predstavljaju dodatni estetski element.

Lajsne od stiropora za zidove i plafone

Postoje dve vrste ovih lajsni: kose koje služe za postavljanje u uglovima između zida i plafona, i one ravne koje se postavljaju na zid ili plafon. Mogu se koristiti i za vrata, kako bi pokrile nedostatke i sitna oštećenja pri postavljanju i ugradnji vrata. U tom slučaju, postoji mogućnost izbora lajsni koje su imitacija drveta.

Dimenzije lajsni i elemenata od stiropora

Dimenzije ukrasnih stiropor lajsni obično imaju širinu od najmanje 20 pa sve do 110 mm. Ipak, stiropor je takav materijal da se može seći i rezati po volji, vrlo brzo i lako što je njegova dodatna prednost u odnosu na druge materijale.

Karakteristike lajsni od stiropora

Osim glatkih dekorativnih lajsni, možete izabrati i one reljefne u vidu ornamenata koje su pogodne ako želite enterijer u nekom „starinskom“ stilu.

Lajsne se mogu koristiti i kao unutrašnje dekorativne ali i kao spoljašnje za fasade. Lajsne su izradjene od izuzetno lakog i čvrstog materijala težine od 20 pa do 45 kg po kubnom metru.

Prednosti ukrasnih lajsni od stiropora

Lajsne od stiropora se brzo i jednostavno ugradjuju a postupak je skoro potpuno čist.

Otporne su na različite atmosferske uticaje kao što su toplota, vlaga, mraz, UV zračenje…

Dekorativne lajsne su brz i ne toliko skup način da ulepšate enterijer i eksterijer doma.

Farbanje – Mogu se bojiti farbama na bazi vode, disperzivnim bojama, pa su lako uklopive u svaki ambijent.

Izbor lajsni od stiropora je jako veliki na domaćem tržištu, od modernih do klasičnih dizajna.

Možete poručiti dekorativne lajsne po želji, pa ćete tako imati unikatno rešenje.

stiropor lajsne4

Fasadne lajsne od stiropora

Fasadne lajsne i elementi od stiropora, zbog većih zahteva spoljnog prostora, zaštićeni su višeslojnim nanosom kvarcnog peska i mogu se farbati i fasadnom bojom.

Upotreba stiropora u građevini

Primena stiropor profila daje velike prednosti pri renoviranju starih fasada ali i kod izrade novih. Rezanje i falcovanje stiropora je prilično lak postupak i omogućava lako prilagodjavanje svim dimenzijama i oblicima. Lako se uklapa a pritom nudi i odredjena termoizolaciona svojstva.

Novi stiropor, unapredjenog kvaliteta, nalazi sve širu primenu u gradjevini, osim kod lajsni, koristi se i za rezanje reklamnih natpisa, dekorativnih elemenata, raznih oblika po narudžbini…

Lajsne od stiropora će vam uz malo mašte i malo ulaganja pomoći da značajno osvežite stambeni prostor ali i da zbog izolacije uštedite na grejanju.

Kako postaviti lajsne od stiropora

Stiropor lajsne možete jednostavno na željeno mesto zalepiti akrilnim bezbojnim silikonom, ili čak knauf lepkom. Lepak za keramiku se ne preporučuje jer može ostaviti neugledne mrlje koje se teško skidaju.

Koristite zaštitne papirne trake

Nakon lepljena jalsni na zid, na oko 1-2 mm od lajsne zalepite papirnu traku, koja neće dozvoljati silikonu da se razilazi, ali je traku potrebno odmah skinuti posle formiranja silkona, dok se još nije počeo da se stvrdnjava. Pre farbanja lajsni, ponovo zalepite papirnu traku da biste zaštitili zidove.

Ako se pitate da li treba prvo krečiti zidove pa onda postavljati lajsne ili obrnuto – izbor je na Vama. Lajsne koje su bele boje na primer lepše izgledaju kada se još prekreče u belo.
Izvor: saznajlako.com

Farbara R - Color Vam nudi veliki izbor stiropor lajsni proizvođača Stilby iz Bačkog Petrovca